This is a free Purot.net wiki
  • View:

Tärkeitä taitoja

Kuvakaappauksen ottaminen näytöltä

Ohjeita varten tai muistiinpanoiksi itselle on toisinaan tarpeen ottaa kuvakaappaus mobiililaitteen näytöltä tai tietokoneen kuvaruudulta. Miten sinun laitteessasi tämä onnistuu? Hae ohjeita internetistä (screenshot). Windows-koneilla on Leikkaustyökalu PrintScreen. Mac-tietokoneella näppäinyhdistelmät Cmd Shift ja 3 (koko näyttö) tai 4 (haluttu rajaus).  

Esimerkiksi monissa Android-laitteissa sekä kaikissa iOS-laitteissa kuvakaappaus tehdään painamalla virta- ja kotipainiketta yhtä aikaa. Kuva tallentuu kuvakirjastoon.

Ohjekuvan tekeminen

Skitch on maksuton ja helppo sovellus, jolla voi ottaa kuvia tai käsitellä valmiita kuvia. Kuviin voi lisätä nuolia, tekstiä, merkkejä ja mm. sumentaa osia kuvasta. Skitch toimii myös Evernote-muistiinpanosovelluksen kanssa.

Skitchillä voi suoraan hakea kartan ja tehdä siihen merkintöjä. Tämä kuva on muokattu Android-tabletilla.

Alla kuva Skitchin käyttämisestä iPhonella.

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.

Asuksen tableteissa kuvakaappaus täytyy asettaa päälle Asetuksisa. Sen jälkeen kuvakaappaus käy etureunassa alhaalla olevaa moni-ikkunapainiketta painamalla.
anonymous   (19.03.2015 12:29)
 

QR-koodin tekeminen ja käyttäminen https://sites.google.com/site/someopa...
anonymous   (16.03.2015 12:58)
 

Yhteinen kirja (book greator). videoeditointi Samsungin tabletilla (helposti videoleikkeet yhteen), yhteiskirjoittaminen O365
anonymous   (16.03.2015 12:24)